De schilder kwam een kleurenwaaier ophalen.
Volledig scherm
De schilder kwam een kleurenwaaier ophalen. © Shutterstock

OM: flirtgedrag Enschedese schilder (58) was geen aanranding

ALMELO/HAAKSBERGEN - Er is onvoldoende bewijs dat schilder B. (58, Enschede) in juni vorig jaar een vrouw uit Haaksbergen in haar woning aanrandde en dus moet hij worden vrijgesproken. Dat zei officier van justitie Sandra Leusink vrijdag voor de rechtbank in Almelo. B. ging volgens Leusink wel ‘moreel over de grens’ door te flirten met de getrouwde vrouw.

De vrouw stapte in juni naar de politie met het verhaal dat ze op haar verjaardag bezoek kreeg van schilder B.. Die kwam een kleurenwaaier ophalen die was blijven liggen en zou plots achter haar gestaan hebben en haar in opgewonden staat hardhandig betast hebben. Volgens de vrouw stopte B. op het moment dat haar zus belde en de telefoon op de speakerstand ging. B. zou het huis daarna hebben verlaten en de vrouw vertelde haar zus dat ze zojuist was aangerand.

‘Midlifecrisis’

„We hadden een klik”, vertelde B. tegen rechter Marjolein Heijink. „Ik vond haar een beetje zielig, ze vertelde dat ze niet goed in haar vel zat, dat haar man haar niet aanraakte en maar een beetje op de bank lag. Ze vond hem een slappe lul.” 

Op het moment dat de vrouw B. vertelde dat haar man niet thuis was op haar verjaardag vertelde B. haar „dan kom ik toch even langs”. B. zat „een beetje in een midlifecrisis” erkent hij en kreeg ‘bepaalde gevoelens’ voor de vrouw. Het leidde tot een nekmassage in de keuken, „verder wilde ze niet gaan op dat moment”, aldus B.. Hij voegt er aan toe dat zijn echtgenote boos was toen ze het hoorde.

PTSS

De Haaksbergse vrouw nam een advocaat in de arm, ze wil zo’n 3300 euro schadevergoeding zien van B.. Volgens de advocate was de impact op de vrouw enorm en liep ze een posttraumatische stressstoornis op. B.’s advocaat Janbart Kalk vroeg de rechtbank om vrijspraak. Hij stelt dat er geen sprake was van een aanranding maar wel van „een begin van een mogelijke buitenechtelijke relatie”.

De rechtbank doet over 2 weken uitspraak

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.