Volledig scherm

Omwonenden te weinig betrokken bij moskeeplan Kuipersdijk Enschede

ENSCHEDE - Ze vinden het tijd aan de bel te trekken. Een noodkreet. Omdat ze zich niet echt gehoord en serieus genomen voelen in de plannen rond de bouw van een multicultureel centrum met moskee op de hoek Kuipersdijk-Wethouder Beversstraat.

"Open eindjes als te verwachten parkeerproblemen, de omvang van het gebouw en de oproep tot gebed zouden met ons worden besproken voor er überhaupt één meter grond wordt verkocht”, klinkt het verontwaardigd uit de monden van Morgan Breejaart en Herman Stokkers van de werkgroep Kuipersdijk.

Gepasseerd
Nu de Enschedese stichtingen Selimiye en Anadolu hebben gezegd dat ze de grond op Spaansland voor 1 juli willen kopen vrezen de werkgroepleden dat ze links en rechts worden gepasseerd. Beide stichtingen vallen onder de Islamitische Stichting Nederland.

Intensiever betrokken
Breejaart en Stokkers, die met Tom Bruggeman de werkgroep vormen zijn er niet gerust op. Ze vrezen net als bij de presentatie vorig jaar de omvang van het te realiseren gebouw, maar misschien nog wel meer de oproep tot gebed. Breejaart is om zich te oriënteren al bij omwonenden van de Fatih-moskee in Oldenzaal geweest, waar een proefperiode is afgesproken om de gelovigen via een geluidsinstallatie op het dak van de moskee op te roepen. De werkgroep wil intensiever bij de plannen op Spaansland worden betrokken.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.