Geert Uijterwaal, bestuurder van Mediant, zegt dat medewerkers blijven zoeken naar verklaringen als een patiënt agressief is. Pas in het uiterste geval stopt de behandeling.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Uijterwaal, bestuurder van Mediant, zegt dat medewerkers blijven zoeken naar verklaringen als een patiënt agressief is. Pas in het uiterste geval stopt de behandeling. © Annina Romita

Ondanks geweld moet de zorg aan Twentse psychiatrische patiënt gewoon doorgaan: ‘Iedereen heeft recht op zorg’

ENSCHEDE - De toename van geweldsincidenten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) leidt er bij de ggz-organisatie Mediant niet toe dat psychiatrische patiënten worden opgegeven. „We tolereren geen geweld, maar proberen wel te begrijpen waar dat uit voortkomt en gaan door met behandelen, zelfs in het arrestantencomplex.” Tien citaten van Mediant-bestuurder Geert Uijterwaal.

  1. Woning aan de Meteorenstraat in Enschede gesloten door burgemeester na schietpartij

    Woning aan de Meteoren­straat in Enschede gesloten door burgemees­ter na schietpar­tij

    ENSCHEDE - Een woning aan de Meteorenstraat in Enschede is woensdag op last van de burgemeester gesloten. Volgens de politie speelde het pand een rol bij een schietincident in augustus. Daarbij gaat het vermoedelijk om een incident in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 augustus. Daarbij werd geschoten op de hoek van de Meteorenstraat en de Schorpioenstraat in de wijk Twekkelerveld. Niemand raakte gewond, wel werden korte tijd later drie mensen aangehouden. Een 31-jarige vrouw uit Hengelo, een 50-jarige man uit Enschede en een 25-jarige Hengeloër. De woning moet twee maanden gesloten blijven.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.