Rowin du Gardijn (rechts) was 24 jaar toen hij het verzekeringsbedrijf van zijn vader Wouter (achter) overnam. Nichtje Noor (20, links) werkt sinds een half jaar ook in het familiebedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Rowin du Gardijn (rechts) was 24 jaar toen hij het verzekeringsbedrijf van zijn vader Wouter (achter) overnam. Nichtje Noor (20, links) werkt sinds een half jaar ook in het familiebedrijf. © Reinier van Willigen

Ondernemen met de familie Du Gardijn: ‘Wij kijken bij 450 bedrijven achter de deur. Weet je hoe interessant dat is?’

ENSCHEDE - De verzekeringsbranche saai? Stap dan eens binnen bij familiebedrijf Du Gardijn in Enschede. Hier gaat alles anders dan anders. Schooldiploma’s? Werkervaring? „Onzin”, zeggen directeur Rowin du Gardijn en zijn vader Wouter.

 1. Die dronken Facebookfoto of onbeholpen tweet: waarom is gegevens van het internet af krijgen zo moeilijk?
  PREMIUM

  Die dronken Facebookfo­to of onbeholpen tweet: waarom is gegevens van het internet af krijgen zo moeilijk?

  Docent Thijs Poelhekke staat pas twee dagen voor de klas van het Montessori College Twente in Hengelo als hij wordt ontslagen. Reden? Leerlingen hebben Poelhekke gegoogeld en vinden oude maar extreme (vooral seksueel getinte) teksten en afbeeldingen die de voormalig stadsdichter van Raalte op sociale media plaatste. Waarom is het eigenlijk zo moeilijk om je online verleden uit te wissen?
  Hengelo
 2. Alerte medewerkers Keolis in trein van Hengelo naar Enschede voorkomen mogelijke moord
  PREMIUM

  Alerte medewer­kers Keolis in trein van Hengelo naar Enschede voorkomen mogelijke moord

  Controleurs van het openbaarvervoersbedrijf Keolis vangen op 12 oktober verontrustend klinkende zinnen op in de trein van Hengelo naar Enschede. Een driftig bellende man roept: ‘Ik steek hem een mes tussen de ribben!’ De boze man is de bij politie en justitie bekende Danny M. (28) uit Enschede. Als hij in zijn woonplaats wordt aangehouden blijkt hij in het bezit van twee grote vleesmessen.
  Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede