Onderzoek op station Enschede; treinverkeer lang plat

update / videoENSCHEDE - Het treinverkeer tussen Deventer en Enschede lag zaterdag grote delen van de middag en avond plat. Op het station in Enschede vond een groot onderzoek plaats. 

Een perron in Enschede werd rond 16.45 uur door politie en brandweer afgesloten en met schermen afgezet. Een forensisch team onderzocht hier een trein uit de richting van Deventer, die eerder op de dag in botsing kwam met een persoon.

De aanrijding  is waarschijnlijk pas later ontdekt, waardoor er mogelijk nog lichaamsresten of sporen op de doorgereden trein zitten. Dat werd onderzocht door een team ruim 10 agenten op het Enschedese station. Volgens de politie betrof de aanrijding hoogstwaarschijnlijk een zelfdoding. Later op de dag werd ook het traject Enschede - Hengelo afgesloten voor onderzoek. Dat was rond 19.30 uur opgelost. 

Tussen Deventer en Almelo lag het treinverkeer stil tot 20.30 uur. De NS zette snelbussen in tussen Deventer en Almelo en stopbussen tussen Deventer, Deventer Colmschate, Holten, Rijssen en Almelo.

Volledig scherm
© Dennis Bakker/News United
Volledig scherm
Politie en brandweer op station Enschede © News United/Dennis Bakker

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.