Volledig scherm
De trein die gisteravond ontspoorde nadat het in aanrijding kwam met een omgevallen boom is weer op het spoor gezet en is op de weg terug naar Duitsland. © Lars Smook

Ontspoorde trein op eigen kracht terug naar Glanerbrug

videoENSCHEDE/ GRONAU - Door het treinongeval van woensdagavond rijden er donderdag nog geen treinen tussen Enschede en Gronau. De trein is donderdagochtend wel weer richting Glanerbrug vertrokken, op eigen kracht.

De trein moest eerst ‘herspoord’ worden, wat betekent dat die opnieuw op het spoor gezet moest worden. ProRail werkte de hele nacht bezig aan voorbereidingen daarvoor. In de loop van de ochtend slaagden ze erin de trein op het spoor te krijgen.

De trein is vervolgens - na een aantal korte testritjes - op eigen kracht naar station De Eschmarke bij Glanerbrug gereden. Daar wordt de trein verder onderzocht. Verwachting is dat die daarna doorrijdt richting Duitsland. 

De werkzaamheden aan het spoor duren nog de hele dag. Vervoerder DB Regio heeft voor donderdag vervangend busvervoer geregeld op het traject Enschede - Gronau.

Te laat 

De trein raakte woensdagavond van het spoor tussen de Oostburgweg en de Oosterstraat in Enschede. Oorzaak hiervan was een gedeelte van een omgewaaide boom van zo’n 20 centimeter dik. De machinist zag de boom, remde, maar dat was te laat om een botsing te voorkomen. De 35 inzittenden bleven ongedeerd.

De Euregio-Bahn tussen Enschede en Gronau heropende in 2001. Tegenwoordig is het een van de belangrijkste spoorverbindingen in Münsterland. Naast grote aantallen forenzen en studenten wordt de verbinding gebruikt door Duitsers om te gaan winkelen in Enschede en door Nederlanders die Münster willen bezoeken.

Volledig scherm
De trein die gisteravond ontspoorde nadat het in aanrijding kwam met een omgevallen boom is weer op het spoor gezet en is op de weg terug naar Duitsland. © Lars Smook
Volledig scherm
© Lars Smook
  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.