Volledig scherm
Angerfist op het Airforce-festival. © Annina Romita

Ook Airforce-festival mag doorgaan op Vliegveld Twenthe

ENSCHEDE - De gemeente Enschede heeft na Onder de Radar ook een vergunning verleend voor het Airforce Festival. Hierdoor kan het evenement op het voormalige vliegveld Twenthe dit weekend ‘gewoon’ doorgaan. 

De organisatie, Absolutely Fresh, moest een nieuwe vergunning aanvragen nadat de Raad van State op 17 juli 2019 het  bestemmingsplan ‘Voormalige vliegbasis Twenthe – Midden’ vernietigde. Volgens de gemeente Enschede heeft de organisatie met succes onderbouwd dat het aan de stikstof-voorwaarden voor het gebied voldoet. 

Bezwaar

De Stichting Lonnekerberg en omgeving (Stil), Stichting Lonnekerland (SLL) en Natuur- en Milieuraad Enschede (NMrE) hebben bij de provincie bewaar gemaakt tegen de twee evenementen in verband met mogelijke overtreding van de Wet Natuurbescherming. Naar verwachting neemt de provincie over dit verzoek na het zomerreces een besluit. 

Onder de Radar

Eerder verleende Enschede ook een vergunning aan Onder de Radar, dat afgelopen zaterdag plaatsvond. De gemeente voerde daar geluidmetingen uit en constateerde dat de organisatie netjes binnen de norm van 70 decibel was gebleven. Ook tijdens het evenement Airforce Festival voert de gemeente geluidmetingen uit. 

Op het hardstyle-evenement, dat vrijdag en zaterdag plaatsvindt, komen zo’n 10.000 bezoekers af.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.