Volledig scherm
André met Katja in Enschede. © screenshot

Ook Katja houdt het nauwelijks droog bij weerzien in ’t Bölke

ENSCHEDE - Na bijna 28 jaar werden Almeloër André (54) en zijn grote liefde Frank maandag herenigd in het tv-programma KRO Memories. De ontmoeting vond plaats in de Enschedese disco 't Bölke. Zelfs presentatrice Katja Schuurman kreeg het te kwaad.

In een emotionele uitzending vertelde de in Almelo woonachtige André (54) over zijn liefde voor Frank, een Duitse jongen die hij in 1991 ontmoette in het ’t Bölke. De Tukker was een avondje uit in de Enschedese gayscene en stond te flipperen. „Ik keek stiekem een beetje wat er binnenkwam”, zei André. „Toen ging de deur open en kwam Frank binnen. Ik stond achter de flipperkast te trillen en dacht: dit is hem.”

Relatie

Volledig scherm
André (links) en Frank. © screenshot

De twee kregen een korte, maar heftige relatie. Frank was iets jonger en pas net uit de kast. Hij moest thuis eerst de zaken op orde krijgen. De twee vierden Oud en Nieuw samen, maar kusten elkaar niet op middernacht. „Dat deden we pas op de terugweg”, aldus André.

De Almeloër en de Duitser zijn elkaars eerste, grote liefde. Hun relatie draait vooral om vertrouwen, seks hebben de twee niet. „Knuffelen, vertrouwen, bij elkaar zijn: daar ging het om.”

Liefdesverdriet

Frank maakt het na een aantal maanden toch uit; zijn thuissituatie is te ingewikkeld voor een relatie met een Nederlandse man. André is verscheurd van liefdesverdriet. Inmiddels is André al meer dan 22 jaar gelukkig samen met een andere man, maar Frank heeft nog altijd een speciaal plekje in zijn hart.

André schreef KRO Memories voor een nieuwe ontmoeting met de Duitser. In de uitzending gaan ze terug naar de plek waar het allemaal begonnen is: disco ’t Bölke.

Emotioneel

Het wordt een emotionele hereniging. Frank komt binnen op het moment dat André het net te kwaad krijgt vanwege het nummer ‘Heal the World’ van Michael Jackson. Dat was namelijk het nummer van zijn Frank. De Tukker staat te snikken op de dansvloer, presentatrice Katja Schuurman leeft zo mee dat ze het ook bijna niet droog houdt.

De oude liefdes vliegen elkaar in de armen en blikken terug op die tijd in de Twentse uitgaanswereld.  „Hij is nog steeds zo aardig, dezelfde verrückte André als destijds”, besluit Frank.

Volledig scherm
Het moment van de hereniging. © screenshot

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.