Volledig scherm
© ANP

Ook Oranjeparade door Enschede voor aanvang EK-finale

AudioENSCHEDE - Voor de EK-finale zondag tussen de Oranje Leeuwinnen en Denemarken wordt opnieuw een Oranjeparade georganiseerd. Dat zegt Catriene van den Akker van Enschede Promotie in gesprek met Enschede FM. Beluister het interview hieronder terug. 

Van den Akker noemt de festiviteiten van donderdag een groot succes. “Hotels in en rondom Enschede waren volgeboekt, de stad zat vol en ook lang na de wedstrijd werd er nog verantwoord gefeest. Na alle fantastische beelden van de ‘oranje-stoet’ die richting het stadion bewoog staat dat natuurlijk opnieuw op het programma”.

Commercieël succes

De overwinning voor de Oranjevrouwen op Engeland is niet alleen goed nieuws voor het voetbal, maar ook voor de stad Enschede zelf, aldus Van den Akker. Ze somt op dat alle voetbalfans in de stad wat hebben gedronken en gegeten, het merendeel heeft gewinkeld en alle hotels zaten dus vol. “Er moeten wel commerciële successen zijn geboekt.”

Van Heekplein

Catriene van den Akker meldt ook dat alle festiviteiten ongeveer hetzelfde blijven, maar nog wat groter gevierd worden. Hierom verhuist de fanzone niet van het Wilminkplein en Stationsplein naar het grotere Van Heekplein. “Dat heeft alles te maken met vergunningen en verplichtingen. Daarnaast was er donderdag ook nog voldoende ruimte voor extra belangstellenden die we zondag kunnen verwachten”, aldus Van den Akker.

KNVB

Later vandaag gaat Enschede Promotie nog eens om de tafel met de KNVB om wat plooien glad te trekken, bijvoorbeeld om wat er gebeurt als de Oranjevrouwen zichzelf tot Europees kampioen kronen. “In dat geval staat heel het land op zijn kop, met Enschede voorop”.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.