De Lossersestrasse in Gronau waar de advocaat woensdag werd neergeschoten. Recherche en politie doen onderzoek in de buurt.
Volledig scherm
De Lossersestrasse in Gronau waar de advocaat woensdag werd neergeschoten. Recherche en politie doen onderzoek in de buurt. © Reinier van Willigen

Ook privésituatie van beschoten advocaat Schol wordt door politie onderzocht

ENSCHEDE - De politie benadrukt dat in het onderzoek naar de beschieting van advocaat Philippe Schol nog met alle mogelijke scenario's rekening wordt gehouden, en er dus niet alleen aandacht is voor een mogelijke link met de afwikkeling van het faillissement van sportschoolketen Olympic Gym. 

In dat faillissement is Schol curator. "We kijken natuurlijk naar zaken die in het zakelijke leven van het slachtoffer spelen", zegt politiewoordvoerster Chantal Westerhoff. "Maar alle mogelijkheden liggen nog open. Zo bekijken we bijvoorbeeld ook of er conflicten in de privésfeer zijn."

Buurtonderzoek

De centrale vraag in zowel het Duitse als Nederlandse onderzoek is: wie is er verantwoordelijk voor het schietincident? De Nederlandse politie hoopt dat er getuigen zijn die mee kunnen helpen met het beantwoorden van deze vraag. Om zoveel mogelijk informatie te verzamelen is er gisteren ook een buurtonderzoek gehouden in Glane, dat vlak bij de plek van de schietpartij ligt en waar buurtbewoners mogelijk de auto van de daders hebben gezien.

Hulzen

De patroonhulzen van de kogels die woensdagochtend op Schol werden afgevuurd zijn door de technische recherche teruggevonden op de Losserstrasse. Bij de zoektocht naar bewijs werd speurhond Milow van de politie Kleve ingezet, zo meldt de krant Westfälische Nachrichten. De hondengeleider vertrouwde de verslaggever van de 'Westfälische' toe dat de zoektocht, op de hulzen na, niets heeft opgeleverd.

Wat weten we tot nu toe over de beschieting van advocaat Philippe Schol? We leggen het je hieronder uit.

Lees alles over de beschieting van de Enschedese advocaat in ons speciale dossier.

 1. Enschedese Anouk (19) keek vol schaamte naar zichzelf in Dream School: ‘Dat meisje wil ik niet meer zijn!’
  PREMIUM
  Video

  Enschedese Anouk (19) keek vol schaamte naar zichzelf in Dream School: ‘Dat meisje wil ik niet meer zijn!’

  ENSCHEDE - De Enschedese Anouk van Sonsbeek (19) uit het televisieprogramma Dream School heeft het hart op de tong. Nog steeds, maar de ‘oude Anouk’ is weg. Het populaire tv-programma van de NTR veranderde haar voorgoed. In Dream School proberen voortijdige schoolverlaters hun leven weer op de rit te krijgen. Dat is bij Anouk gelukt. „Dat meisje wil ik niet meer zijn”, zegt ze.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.