Volledig scherm
In Hellendoorn, achter de ijsfabriek, wordt in 2017 hard gewerkt om de paasbult op te bouwen. © Lenneke Lingmont Fotografie

Op deze 91 plekken in Twente en de Achterhoek brandt een paasvuur

KaartENSCHEDE - Het is dit weekend vast weer heel goed te ruiken: Twente is de regio van de paasvuren, en ook de Achterhoek spreekt een woordje mee. Er zijn er op eerste en tweede paasdag maar liefst 91 in deze regio. 

Espelo en Dijkerhoek strijden elk jaar om het grootste paasvuur, maar in aantallen winnen andere plaatsen. Enschede, Ambt Delden en Markelo tellen elk maar liefst acht officiële paasvuren. Keuze genoeg dus voor wie zich wil warmen.

Toch zijn er minder paasvuren dan vorig jaar. In 2017 waren er alleen in Twente al 96 paasvuren.

Bekijk hieronder de kaart met de 91 paasvuren in deze regio.

Poll

Bijna 100 paasvuren in Twente en de Achterhoek

  • Prachtig, ik ga zeker ergens een kijkje nemen! (52%)
  • Meteen afschaffen, al die smerige rook... (17%)
  • Niets voor mij, maar zo’n Twentse traditie houd je in ere (31%)
4751 stemmen
  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.