Opdoeken? Enschede Eschmarke weer rustigste station van Nederland

VideoENSCHEDE - Sluiten, upgraden of niks doen: wat moet er gebeuren met station Enschede Eschmarke? Het station is opnieuw het rustigste treinstation van Nederland. Nog geen 50 reizigers gemiddeld per dag telde het station vorig jaar. Weegt dat nog op tegen de kosten?

De tijd staat stil op Enschede Eschmarke. Letterlijk, want de stationsklok blijft steken op 12.00 uur. Het is typerend voor de desolate aanblik van het station. Het is 08.10 uur. Ochtendspits, zou je denken. Toch is het perron leeg. Niemand staat te wachten op de trein naar Enschede centraal of richting Glanerbrug en vervolgens de grens over naar Münster of Dortmund.

Drugs

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

„Ik kan het aantal reizigers dat hier uitstapt elke ochtend op één hand tellen”, vertelt Diane Nijland, die op de weg naast het station haar vaste route loopt met haar twee honden.

„Het is sowieso geen fijn station”, zegt ze, wijzend naar de tunnel onder het treinviaduct. „Drugs, hè. Er wordt volop in drugs gedeald. Met name ’s avonds als het donker is. Dan mijd ik deze route hoor. De straat is ook slecht verlicht.”

Zelf pakt ze hier nooit de trein. „Mijn man en zoon gaan wel eens naar FC Twente met de trein, maar dan stappen ze op in Glanerbrug, dat is hier vlakbij.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.