Volledig scherm

Openbare trainingen met roofvogels in het Van Heekpark

ENSCHEDE - Bij een beetje mooi weer is Rob Poliste te vinden in het Van Heekpark. Daar liet hij ze, onder toenemende belangstelling, graag vliegen. Van Amerikaanse zeearend tot Falkland caracare

Zeventien vogels heeft Rob Poliste nu: valken, buizerds, uilen, een Falkland caracare, een havik, een gier en een Amerikaanse zeearend. Vijftien vogels hebben buiten, onder een overkapping, allemaal hun eigen plek bij zijn woning. Een muurtje en een langveter (riempje) scheidt ze van de buurman of buurvrouw. "Dat moet wel. Als ze bij elkaar kunnen komen, dan vreten ze elkaar op. Vlees is vlees, ze lusten elkaar rauw."

De valkenier in opleiding doet zijn trainingen als het even kan in het openbaar. En betrekt daar ook graag kinderen bij. Hij is er een bekende verschijning door geworden in het Van Heekpark, waar hij aan het einde van de dag bij goed weer vaak is te vinden. Zijn trainingen trekken steevast tientallen belangstellenden.

Het liefst zou Poliste zijn verzameling nog uitbreiden met een grote gier. Maar daar is niet iedereen in zijn omgeving het over eens. "Ik vind het genoeg zo", zegt zijn vrouw.

Een uitgebreid verhaal met Poliste is te lezen in de krant van zaterdag.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Rob Poliste met zijn Amerikaanse zeearend. Foto's: Charel van Tendeloo

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.