Operatie met mega-boor in Enschede: Vitens verlegt waterleiding

VIDEOENSCHEDE - De Oldenzaalsestraat in Enschede krijgt een speciale functie bij extreme regenbuien. Er wordt een bergingsriool aangelegd en er komt langs de straat een groenstrook waar water in opgevangen kan worden. Om ruimte hiervoor te maken verlegt Vitens momenteel het waterleidingnet. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van een gigantische boor.

De werkzaamheden vinden plaats in de Hoge Bothofstraat. De straat is hierdoor drie dagen compleet afgesloten voor het verkeer. Fietsers en wandelaars kunnen er wel langs. Het waterleidingnet wordt via een gestuurde boring onder de Oldenzaalsestraat gebracht, vanaf het kruispunt met de Beatrixstraat tot bij de spoorwegovergang in de Oldenzaalsestraat. Op vrijdag 14 december moet het werk klaar zijn.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Volledig scherm
Met deze gigantische boor wordt ruimte gemaakt voor een nieuwe waterleiding door de Hoge Bothofstraat. © still uit video
  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.