Volledig scherm
© ANP

Opnieuw agent van politie Oost-Nederland op non-actief gesteld

ENSCHEDE/APELDOORN. - De politie Oost-Nederland heeft opnieuw een medewerker aangehouden en op non actief gesteld. De functionaris wordt verdacht van het opzettelijk schenden van het ambtsgeheim.

Volgens betrokkenen vloeit deze stap voort uit het onderzoek naar de eerder geschorste agent Joost van B. (31) uit Nijverdal. Hij wordt vervolgd voor het bezit van rond 20 gram cocaïne en 380 xtc-pillen, het runnen van een hennepkwekerij met zeker 350 planten in Vriezenveen, het bezit van een groot bedrag aan crimineel geld en het schenden van het ambtsgeheim als politieman. Hij is na acht weken voorlopige hechtenis door het Gerechtshof op vrije voeten gesteld. De strafzaak gaat in oktober verder.

De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie doet nu onderzoek naar een tweede medewerker, die zich mogelijk ook schuldig zou hebben gemaakt aan ernstig plichtsverzuim. Er wordt ook een strafrechtelijk onderzoek opgestart. In afwachting daarvan is de diender buiten functie gesteld en de toegang tot politiebureaus ontzegd. Betrokkenen sluiten niet uit dat meer verdenkingen aan het licht komen.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.