Volledig scherm
© Thinkstock

Opnieuw vermeende drugsdealer Vak-P vrijgesproken

ENSCHEDE - Een verdachte die volgens het OM betrokken was bij drugsdeals in het supportershome en het stadion van FC Twente is vrijgesproken. Tegen de man werd een taakstraf van 180 uur geëist, maar net als bij vier eerdere verdachten was vrijspraak het vonnis.

De verdachte zou zich bezig hebben gehouden met het georganiseerd handelen in cocaïne. Dit gebeurde rondom wedstrijden van FC Twente, maar volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs. Er is namelijk niet gezien dat hij drugs dealde. 

Verborgen camera's 

Politie en justitie begonnen eind 2016 met een onderzoek, waarbij telefoongesprekken werden afgeluisterd en verborgen camera’s in het supportershome werden opgehangen. Een inval in het supportershome op 6 april 2017 was het gevolg. Daarbij werden tientallen pakketjes met cocaïne gevonden.

Omdat de politie niet heeft gezien dat de verdachten daadwerkelijk cocaïne verkochten in het stadion of supportershome, zijn ze alle vijf vrijgesproken. Vier van hen hoorden in december al een uitspraak, de vijfde hoorde dit woensdag. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.