Volledig scherm
PREMIUM
Landing van businessjet Cessna Citation op Twente Airport © Reinier van Willigen

Optimisme over Twente Airport: ‘Ondernemerschap is sterk’

ENSCHEDE - De plannen van Kees Koolen met de batterijen van Lithium Werks mogen dan hebben geleid tot een treurspel, voor betrokkenen rond de Technology Base is het geen reden voor chagrijn. Kroniek van een veelbesproken gebiedsontwikkeling.

Mogelijkheden: Ook Kees Koolen zag ze een half jaar geleden op de Technology Base. Zijn researchcampus met de batterijen van Lithium Werks zou goed zijn voor het ongekende aantal van 2000 tot 2500 arbeidsplaatsen. Ruim een half jaar later is Twente na de breuk tussen Koolen en Lithium Werks een mislukte droom rijker en een illusie armer. De actuele berichtgeving over Lithium Werks gaat nog slechts over het uitzichtloze getouwtrek om 7,5 miljoen euro, de lening die het concern vooralsnog weigert te retourneren.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.