Volledig scherm
Michel Boerebach © VINCENT JANNINK

Oud FC Twente-speler Boerebach signeert nieuwe boek in Enschede

ENSCHEDE - Voormalig FC Twente-speler Michel Boerebach lanceert deze week zijn nieuwe boek ‘Hoi Papa, de herrijzenis van Michel Boerebach'. De voormalig profvoetballer komt donderdag 28 november naar Boekhandel Broekhuis in Enschede om het nieuwe exemplaar te signeren.

Michel Boerebach (55) verloor in 2003 bij een auto-ongeluk zijn zoontjes Lesley (12) en Sven (9). Hij ging door een hel, maar kan zestien jaar later eindelijk weer van het leven genieten. Over de worsteling met het verlies, en over de mensen die hem geholpen hebben te overleven, verschijnt deze maand het boek ‘Hoi papa’.

Vluchten in de drank

Het boek geschreven door auteur Eddy van der Ley. De dood van zijn twee zoontjes zette het leven van Michel Boerebach volledig op zijn kop. Om de pijn van het verdriet te verzachten bezocht hij psychiaters en lotgenoten, schreef gedichten en columns, maar vluchtte ook in de drank. Het zorgde voor heftige spanningen in zijn relatie met vriendin Angela, die hem in 2007 zoon Lyns schonk. Al eerder verscheen er een boek over Boerebach’s leven, onder de titel ‘Nooit Meer Zaterdag’. Dat boek werd geschreven door Rob Pietersen.

Opnieuw jezelf uitvinden

Volledig scherm
Cover van het boek van Michel Boerebach 'Hoi papa' © AD

Voor ‘Hoi papa’ gaat Boerebach met Eddy van der Ley op bezoek bij mensen die van grote betekenis voor hem zijn, zoals Hugo Borst, René Eijkelkamp, Willem van Hanegem en Wim Kieft. ,,Dat waren niets verhullende, intieme, soms hartverscheurende maar ook vaak grappige gesprekken. Over voetbal, de dood en het leven”, zegt Van der Ley.

,,Uit die dialogen blijkt nadrukkelijk dat Michel zijn humor en levenskracht terug heeft, na jaren van ellende. In feite is ‘Hoi Papa’ het dankwoord van een zelfkritische vader die zichzelf opnieuw heeft moeten leren uitvinden.”

Michel Boerebach: ,,Ik heb ervaren dat, hoe diep je ook zit, je altijd kunt terugvallen op de hulp van de mensen om je heen. Zonder die steun was ik er niet meer geweest. Maar mede dankzij de personen die ik voor het boek bezoek en bedank, heb ik nog een toekomst.”

Te gast in Enschede

Op donderdag 28 november is Michel Boerebach te gast bij Boekhandel Broekhuis in Enschede. Hij wordt geïnterviewd en na afloop signeert hij zijn nieuwe boek. Aanvang is 19.30 uur, de toegang is gratis.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.