Oude melkhal in Enschede gaat tegen de vlakte

ENSCHEDE - Bijna twintig jaar staat de grote melkhal achter de voormalige melkfabriek aan de Raiffeissenstraat al vrijwel leeg. Af en toe is er een gebruiker. Nog even en de karakteristieke halfronde hal is uit het stadsbeeld verdwenen.

Rabobank Enschede-Haaksbergen, sinds het vertrek van de Coberco uit de stad, eigenaar van het complex, wil de hal slopen. De Rabo heeft dit aan de gemeente kenbaar gemaakt.

Sloopvergunning
Op korte termijn wordt een sloopvergunning aangevraagd. Die kan niet worden geweigerd. De melkhal is geen gemeentelijk monument en geniet ook geen andere vorm van bescherming. Vorig jaar is de nabijgelegen kunstmestsilo al gesloopt.

Meer in de krant van woensdag

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    ENSCHEDE/ZWOLLE - Hij staat regelmatig klaar om te vertrekken uit de gevangenis, zijn bezittingen bij elkaar gepakt. Bilent Ç. (56), ook wel bekend als de ‘Enschedese frotteur’ wil maar één ding; naar huis en het liefst vandaag nog. Ç. werd vorig jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het betasten van zeker 7 vrouwen in Enschede. Het was niet zijn eerste veroordeling en de Almelose rechters legden hem 8 maanden cel en tbs met dwangverpleging op. Woensdag diende zijn hoger beroep in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.