Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Ouderen jagen premie onlineverzekeraar Anderzorg omhoog

ENSCHEDE – De ziektekostenpremie van Anderzorg, een submerk van Menzis, wordt volgend jaar twee euro per maand duurder. Dat is een grotere stijging dan bij moedermerk Menzis, waar de premie een euro omhoog gaat. De reden: steeds meer ouderen kiezen voor digitaal.

De premie bij Anderzorg komt in 2020 op 110 euro per maand voor een basisverzekering. Dat is altijd nog aanzienlijk goedkoper dan Menzis, die 123 euro per maand rekent. Maar Anderzorg is dan ook een ‘digitale’ verzekeraar en kent in tegenstelling tot Menzis geen kortingen. De  klant krijgt geen papieren polis en kan geen papieren declaraties opsturen. Alle zaken worden geregeld via chat en Whatsapp en dat bespaart de verzekeraar een heleboel onkosten. Door al die digitale dienstverlening trok Anderzorg altijd veel jongeren als klant en omdat die meestal gezonder zijn dan ouderen, bleven de ziektekosten van deze doelgroep laag.

Maar inmiddels is de digitale dienstverlening voor steeds minder mensen een barrière. Dat betekent dat het klantenbestand van Anderzorg steeds meer een afspiegeling wordt van de Nederlandse bevolking en dat er dus ook meer ongezonde mensen tussen zitten. Die hebben hogere ziektekosten en daardoor moet de premie meer omhoog: bij Menzis is de stijging beperkt tot 1 euro per maand, bij Anderzorg wordt het dus twee euro duurder.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.