Volledig scherm
© Frans Nikkels

Ouders ongelukkig met calorierijke buren scholingsboulevard

ENSCHEDE - De komst van twee fastfoodrestaurants nabij de scholingsboulevard houdt gemoederen nu al bezig. Ouders van (toekomstige) leerlingen van de school vrezen dat lesuitval en junkfood een fatale combinatie vormen.

De vestiging van twee fastfoodrestaurants aan het Spaansland, tussen twee locaties van de Scholingsboulevard Enschede, valt slecht bij ouders. Een moeder was vorige week met haar zoon aanwezig bij een informatieavond op de SBE en hoorde toen van diverse kanten kritiek op de komst van de McDonald’s en Kentucky Fried Chicken.
„Ik vind het zelf ook helemaal niks. We horen en lezen allemaal verhalen hoe slecht overgewicht is, wat voor een sluipmoordenaar obesitas is en dan stemt de gemeente in met de bouw van deze restaurants op deze locatie! Met al die lesuitval houd ik m’n hart vast. Dat is met al dat junkfood een dodelijke combinatie. Bij de SBE zitten in het nieuwe schooljaar ruim 1600 leerlingen, in het gebouw waar het ROC in komt zitten nog eens honderden andere leerlingen. En vergeet de locatie Zuid niet van het Stedelijk Lyceum.”

Lees meer over bezorgde ouders en de reacties van de school en wethouder in onze krant van vrijdag.

Reageer op de poll!

  1. 100 jaar in Enschede: schildersbedrijf H.Becker & Co
    PREMIUM

    100 jaar in Enschede: schilders­be­drijf H.Becker & Co

    ENSCHEDE - Als 42 jaar geleden in huize Becker een zoon wordt geboren nemen Henk en zijn vrouw Annemiek het zekere voor het onzekere: het kereltje krijgt een naam die met een ‘H’ begint. Want stel dat de telg ooit de zaak overneemt, dan is die ‘H’ handig. Want zolang de schilderszaak bestaat werd die bestierd door een Becker met een voornaam die met een H begint. Oprichter Hein, zijn zoon Hennie en diens zoon Henk. Niet voor niets. De vierde generatie Herald Becker viert volgend jaar dat ze 100 jaar aan de Lipperkerkstraat 135 zitten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.