Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Outdoor fitness in Volkspark Enschede dankzij buurtbewoners

ENSCHEDE - In het Volkspark wordt op zaterdag 25 mei het nieuwe outdoor fitness terrein officieel geopend door wethouder Eelco Eerenberg. De realisatie van dit nieuwe beweegaanbod was een intensief proces, waarbij buurtbewoners een belangrijke rol hebben gespeeld.  

„Zo’n drie jaar geleden is het idee geboren om outdoor fitness te faciliteren”, zegt buurbewoner Hans Frielink. Samen met een aantal buurtbewoners is hij destijds een traject ingestapt zonder te weten wat hij tegen zou komen. „Er zijn handtekeningen opgehaald in de wijk en er is een werkgroep geformeerd met Alifa, de Volksparkcommissie, Voel je Fit, de gemeente Enschede en Sportaal.”  

Stem

Trudie Bouter woont ook nabij het Volkspark en heeft ook een actieve rol gehad in de totstandkoming. „We hebben een belangrijke stem gehad in het type toestellen die er zouden komen. We zijn dan ook erg blij dat er nu al veel gebruik wordt gemaakt door allerlei doelgroepen uit omliggende wijken.”

Gezonde leefstijl

Met de plaatsing van de fitness toestellen wordt weer een stukje toegevoegd aan de aantrekkelijkheid van Het Volkspark, waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en kosteloos kunnen werken aan een gezonde leefstijl. Op gezette tijden is het ook mogelijk om onder begeleiding in groepsverband te sporten. 

De officiële openingshandeling zal op zaterdag 25 mei door wethouder Eelco Eerenberg samen met de initiatiefnemers worden verricht. Vanaf 13.00 start het officieel gedeelte waarbij iedereen welkom is. Onderdeel van het programma is een demonstratie op alle toestellen door huidige gebruikers en door de leden van Voel je Fit. Meedoen is uiteraard mogelijk, dus de tip aan bezoekers is om in sportieve kleding te komen.  

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.