Politie bij het station in Enschede na de vermoedelijke overval
Volledig scherm
Politie bij het station in Enschede na de vermoedelijke overval © Dennis Bakker / News United

Overval op supermarkt AH to Go op station Enschede

ENSCHEDE - Op de AH to Go in het stationsgebouw van Enschede is zaterdag aan het begin van de avond een overval gepleegd. De verdachte is nog voortvluchtig, de politie is een zoektocht gestart. De winkel is als gevolg momenteel gesloten. 

Volgens politie ter plaatse heeft de mannelijke verdachte na bedreiging een geldbedrag afhandig gemaakt van een medewerker in de winkel. De overvaller is er daarna vandoor gegaan, de politie is met meerdere eenheden op zoek naar de man, die volgens een signalement in de twintig zou moeten zijn. De man droeg volgens de politie een trainingspak, blauwe jas en heeft een lichtgetinte huidskleur.

De overval werd rond de klok van 18.00 uur gemeld. Op dat moment was het rustig op het station, ook als gevolg van de corona-maatregelen. 

Onderzoek

Op het raam van de stationswinkel van Albert Heijn hangt een briefje dat de zaak vanwege omstandigheden is gesloten. Onduidelijk is of deze nog open gaat zaterdag. De politie doet onderzoek in de winkel. De politie heeft inmiddels met burgers gesproken die de overvaller hebben gezien, maar van deze burgers geen gegevens genoteerd. “Willen al deze getuigen zich alsnog melden, zodat de politie nog even met u contact kan opnemen?”, meldt de politie Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.