Volledig scherm
Het pand in het centrum van Enschede, met daarom een bericht van de gemeente Enschede dat het voor in ieder geval een half jaar gesloten wordt. © Dennis Bakker / News United

Pand in centrum Enschede voor half jaar op slot na vondst partij softdrugs

ENSCHEDE - Een pand aan De Heurne in het centrum van Enschede is vrijdagochtend op last van burgemeester Onno van Veldhuizen gesloten. In het pand werden in juli van dit jaar ‘handelshoeveelheden softdrugs’ aangetroffen. Het gebouw blijft een half jaar afgesloten. 

In het pand in het centrum van Enschede was Happy Smoker gevestigd, een winkel waar spullen voor shisha's en e-sigaretten worden verkocht. Na de sluiting vrijdagochtend is er door de gemeente Enschede een papier aangeplakt op het pand, waarin staat dat er vanwege overtreding van de Opiumwet een slot op de deur gaat. 

Het pand aan De Heurne blijft in ieder geval tot 24 maart 2020 gesloten. Onbekend is wat er in juli precies is aangetroffen waardoor burgemeester Onno van Veldhuizen nu tot sluiting is over gegaan. 

In de Opiumwet wordt de grens van een ‘handelshoeveelheid’ vastgesteld op een partij van 5 gram softdrugs. Bij harddrugs ligt deze grens op 0.5 gram.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.