Volledig scherm
Juf Margreet Venema stopt na 43 jaar bij OBS Park Stokhorst. Op de foto v.l.n.r. Jolanda Comello, Margreet Venema en Nancy Robers. © Robin Hilberink

Park Stokhorst in Enschede neemt na 43 jaar afscheid van juf Margreet

Tweehonderd-en-zeventig leerlingen van obs Park Stokhorst stonden vrijdagochtend klaar op het schoolplein om afscheid te nemen van juf Margreet. „Na 43 jaar hoort de school bij mijn leven.”

Margreet Venema (62) kwam binnen als kleuterleidster en gaat weg als kleuterleidster. Afgezien van enkele korte uitstapjes naar groep 3 heeft zij altijd de kleuters van Park Stokhorst geleid. „Het mooie aan kleine kinderen is dat ze nog zo puur zijn. Ik geef ze een basis, zodat zij vervolgens stapje voor stapje de wijde wereld in kunnen trekken.”

Rust en veiligheid 

Tussen alle aanwezige collega’s is Nancy Robers (41) misschien wel de meest bijzondere. Als kleuter zat zij als 4-jarig meisje bij haar in de klas. „Ook al is ze nu een collega, voor mij blijft ze altijd juf Margreet.” Robers hoopt dat zij het ‘stokje kan overnemen‘ en de ‘rust en veiligheid’ die juf Margreet kan geven aan de kinderen ook weet over te brengen. Directeur Marcel de Boer roemt ook de rustige uitstraling van juf Margreet: „Op het plein sprak zij de 270 kinderen toe, en iedereen was stil.” 

Knutselen 

De school helemaal verlaten doet Venema niet, als vrijwilliger blijft zij nog elke dinsdag knutselen met de kleuters. „Dan hoef je niets meer, geen vergadering, geen administratie, alleen maar spelen met de kinderen, dat is gewoon het allerleukste.” 

Op het kleuterplein doet een appelboom - een cadeau van juf Margreet aan de school - haar voorlopig ook niet vergeten. „De boom - een Malus - is nu jong en klein maar als je het goed verzorgd wordt het oud en groot. Ik wil toch een boodschap meegeven.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.