Volledig scherm
© Frans Nikkels

Parkeergarages in centrum Enschede geliefd bij Duitsers

ENSCHEDE - Duitse bezoekers maken veelvuldig gebruik van de parkeergarages in de binnenstad van Enschede. Op zaterdagen heeft ongeveer 40 procent van de voertuigen in de gemeentelijke parkeergarages een Duits nummerbord.

Duurder
Duitsers moeten voor het parkeren in Enschede dieper in de buidel tasten dan ze thuis gewend zijn. Zo kost een uur parkeren in de Van Heekgarage 2,50 euro. Langs de kant van de weg is het nog duurder: 2,60 euro, met een maximum van twee uur.

Münster
Ter vergelijking: in hartje Münster (300.000 inwoners) kost het eerste uur in de parkeergarage doorgaans 2 euro en elk volgend uur 1,50 uur. In Osnabrück (155.000 inwoners) heeft de auto voor 1,50 euro per uur een plek.

Goed onderhouden
Hubert Czech en Angelika Rohn uit de omgeving van Bielefeld betalen desondanks graag voor een parkeerplek in de Van Heekgarage . „Zo’n goed onderhouden parkeergarage hebben we bij ons niet. Alles is schoon, dat spreekt ons zeer aan. Ergens moet het geld vandaan komen, wil je dit allemaal in stand houden.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.