Volledig scherm
ENSCHEDE - Leden van Pegida Nederland hebben zich verzameld voor de moskee aan de Tweede Emmastraat om te protesteren tegen de islam. © Lars Smook

Pegida demonstreert met 'gruwelijke video' in Enschede

ENSCHEDE - Zo'n 30 leden van Pegida hebben maandagavond gedemonstreerd in de Tweede Emmastraat in Enschede, in nabijheid van de moskee. Aan de andere kant van de Singel stonden enkele tientallen tegendemonstranten.

De politie was massaal aanwezig, maar hoefde uiteindelijk niet op te treden. De leden van Pegida keken gezamenlijk naar een beeldscherm waarop een eigen gemaakte video werd uitgezonden. Hierop waren enkele gruwelijke beelden zichtbaar. Uit voorzorg was de straat afgezet en werd fietsers verzocht om om te fietsen. 

Naast Pegida waren er ook tegendemonstranten aanwezig in Enschede. Zij toonden een spandoek met 'racisme is geen oplossing' en schreeuwden enkele soortgelijke leuzen. Na anderhalf uur gedemonstreerd te hebben gingen beide groepen weer huiswaarts. 

Morgen toont Pegida dezelfde video in Rotterdam. Daarna wordt onder meer Amsterdam bezocht.

Let op! De onderstaande beelden kunnen schokkend zijn

Volledig scherm
ENSCHEDE - Leden van Pegida Nederland hebben zich verzameld voor de moskee aan de Tweede Emmastraat om te protesteren tegen de islam. Een groep heeft zich nabij de demonstratie verzameld om een tegengeluid kenbaar te maken. © Lars Smook
  1. Levensteken van vermiste Joän uit Enschede maakt verdwijning nóg mysterieuzer

    Levenste­ken van vermiste Joän uit Enschede maakt verdwij­ning nóg mysterieu­zer

    Twaalf weken na haar verdwijning heeft Joän Berends (18), die tot juli vorig jaar in Enschede woonde, voor het eerst van zich laten horen. Althans, daar lijkt het op. Een vriendin kreeg op Facebook een teken van leven van de tiener, die een psychische stoornis heeft en verbleef in een jeugdzorginstelling. ,,Enerzijds zijn we opgelucht maar anderzijds ook weer niet’’, zegt moeder Esther Muller tegen deze site.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.