Archiefbeeld demonstratie Pegida en DTG tegen gebedsoproep moskee
Volledig scherm
Archiefbeeld demonstratie Pegida en DTG tegen gebedsoproep moskee © Lars Smook

Pegida en Kategorie C voor anti-islamdemonstratie naar Enschede

ENSCHEDE - De extreemrechtse protestbeweging Pegida Nederland heeft deelname aan een anti-islamdemonstratie op zondag 18 juni in Enschede aangekondigd. Het protest heeft plaats in hartje stad, rond de Oude Markt. Ook de Duitse hooliganband Kategorie C wil van de partij zijn of op z'n minst leadzanger Hannes Ostendorfer afvaardigen.

  1. Kortsluiting in kabel oorzaak van knallen in Enschede: ‘Gebeurt vaker dat ze kapot gaan, maar dat ze ontploffen zien we niet vaak’

    Kortslui­ting in kabel oorzaak van knallen in Enschede: ‘Gebeurt vaker dat ze kapot gaan, maar dat ze ontploffen zien we niet vaak’

    ENSCHEDE - De ontploffing onder de stoep aan aan de Snelliusstraat in de Enschedese buurt Velve-Lindenhof is ontstaan door kortsluiting in een laagspanningskabel. Omwonenden en passanten schrokken zich dinsdagavond rond tien voor half negen wild. Er kwamen vonken onder stoeptegels vandaan. En volgens getuigen vlogen de tegels tot wel twee meter hoogte de lucht in.
  2. Corona kost Enschedese telefoniewinkel Top Mobile de kop

    Corona kost Enschedese telefonie­win­kel Top Mobile de kop

    ENSCHEDE Mobiele telefoonwinkel Top Mobile aan de Haverstraatpassage is door de rechtbank Overijssel failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door de eigenaar zelf. „Mij is verteld dat door corona meer online werd besteld. Daardoor was het lastiger om een redelijke omzet te draaien. Uiteindelijk is besloten het bedrijf te staken", aldus curator Cander van der Veer. Top Mobile heeft negen jaar bestaan. De zaak is sinds enige weken gesloten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.