Volledig scherm
De inbrekers namen zes peperdure laptops mee © Opsporing Verzocht/Politie

Peperdure laptops gestolen op UT, politie deelt beelden van inbrekers

ENSCHEDE - In twee gebouwen van de Universiteit Twente is woensdagavond 6 maart ingebroken. Drie jonge mannen wisten daarbij een aantal kostbare laptops buit te maken. De politie heeft nu beelden gedeeld van de inbrekers.

De drie mannen forceerden die bewuste woensdag 6 maart rond 20.50 uur een deur van het gebouw Citadel op het terrein van de Enschedese universiteit. Nog geen zes minuten later vertrok het drietal weer, met een stapel laptops op zak. Het gaat om vijf Studio G5-laptops van Hewlett Packard, met een winkelwaarde van zo’n tweeduizend euro per stuk.

Even daarvoor, rond 20.15 uur die avond, neusden de inbrekers al rond in het gebouw Ravelijn op de UT. Kennelijk vonden ze daar niet hun buit, want twintig minuten later vertrokken ze weer met lege handen.

Geen studenten

De politie heeft vastgesteld dat de drie mannen geen studenten van de Universiteit Twente zijn. Een van de inbrekers is een ‘oude bekende’ van de politie: hij is eerder al gefilmd bij een inbraak in een Zwols bedrijvenpand, op woensdag 16 januari 2019.

Op de site van Opsporing Verzocht heeft de politie duidelijke signalementen van de verdachten gedeeld.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.