Pepernotenwinkel terug in Enschede

videoENSCHEDE - Liefhebbers van pepernoten (en Sinterklaas) kunnen hun hart ophalen: in Enschede is donderdagmorgen de Pepernotenfabriek geopend. Almelo volgt mogelijk als tweede locatie in Twente.

De hele winkel aan het Van Heekplein ligt vol met kruidnoten in meer dan 50 smaken. Gin-Tonic, Peanut Butter Crunch, Crème Brulée, Cappuchino, Frambozen Cheesecake... je kunt het zo gek niet bedenken of het is een pepernoot. 

"Eigenlijk is het nu meer tijd voor een ijsje, maar het is wel erg lekker", zegt een voorbijganger. De winkel in Enschede opende om 10.00 uur de deuren en zal tot het weekend na Sinterklaas openblijven. 

Kruidnoot of pepernoot?

Franchisenemer Michel Vroon herkent de reacties van klanten: "Dit zijn toch geen pepernoten maar kruidnoten?", doet hij na. "Maar over het algemeen is het waanzinnig positief."  Vorig jaar bivakkeerde Vroon met de winkel in hetzelfde pand aan de zijkant van Primark. De rest van het jaar werd geen nieuwe huurder gevonden.

Het pop-up concept 'Pepernotenfabriek Van Delft' opent dit jaar meer dan 35 winkels in Nederland. Het bedrijf huurt leegstaande panden voor een paar maanden, speciaal rond sinterklaastijd.

In deze regio zit de winkel voorlopig alleen in Enschede. Almelo volgt mogelijk als tweede locatie. "We zijn in gesprek met Almelo, ze willen ons daar heel graag hebben", zegt Vroon. Of het er ook van komt, ligt vooral aan of de vestiging in Apeldoorn doorgaat. Mocht die afvallen, dan komt er mogelijk tijd en ruimte voor de winkel in Almelo.

Volledig scherm
Franchisenemer Michel Vroon van de Pepernotenfabriek (rechts)

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.