Volledig scherm
Het Nhow hotel naast de RAI wordt het grootste van de Benelux. © Foto Pilkington

Pilkington in Enschede maakt glas voor grootste hotel Benelux

ENSCHEDE - Pilkington in Enschede levert de beglazing voor het Nhow Amsterdam RAI hotel. Met 650 kamers wordt Nhow Amsterdam RAI het grootste hotel van de Benelux. De opening is medio 2019 gepland.

Nowh wordt gebouw op het terrein naast de RAI. Het door de beroemde architect Rem Koolhaas ontworpen hotel wordt eigendom van de Franse vermogensbeheerder Axa en een Deens pensioenfonds, die er volgens kenners van de vastgoedmarkt meer dan 100 miljoen euro voor hebben betaald.

Glas met zeefdruk

Pilkington Nederland gaat onder meer de isolerende zonwerende beglazing ‘Insulight Sun’ met 'Pilkington Suncool' leveren, geëmailleerde panelen met zeefdruk en gebogen zonwerend isolatieglas. De Rollecate Groep uit Dedemsvaart bouwt de gevels. Het hotel is zodanig energiezuinig dat het in aanmerking komt voor het predicaat BREEAM-NL Excellent.

125 jaar oud

Pilkington Nederland bestaat dit jaar 125 jaar. In 1893 zijn de eerste glasactiviteiten in Enschede begonnen onder de naam van Holst Glas. In 1980 is Holst Glas overgenomen door het Duitse Flachglas, dat in 1995 verder gegaan onder de vlag van Pilkington. Bij Pilkington Nederland werken 130 mensen, van wie circa 100 op de hoofd- en productievestiging aan De Hoeveler in Enschede.

  1. Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    ENSCHEDE/ZWOLLE - Hij staat regelmatig klaar om te vertrekken uit de gevangenis, zijn bezittingen bij elkaar gepakt. Bilent Ç. (56), ook wel bekend als de ‘Enschedese frotteur’ wil maar één ding; naar huis en het liefst vandaag nog. Ç. werd vorig jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het betasten van zeker 7 vrouwen in Enschede. Het was niet zijn eerste veroordeling en de Almelose rechters legden hem 8 maanden cel en tbs met dwangverpleging op. Woensdag diende zijn hoger beroep in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.