Vluchteling Sayed Mirza Asalat met zijn familie, die in de noodopvang op het evenemententerrein vliegveld Twenthe werd opgevangen. Deze noodopvang stopt per 1 april.
Volledig scherm
PREMIUM
Vluchteling Sayed Mirza Asalat met zijn familie, die in de noodopvang op het evenemententerrein vliegveld Twenthe werd opgevangen. Deze noodopvang stopt per 1 april. © Emiel Muijderman

Plan opvang asielzoekers in Enschede weer vooruitgeschoven: ‘Onsolidair, onverstandig en onverantwoordelijk’

ENSCHEDE - De regio moet honderden asielzoekers opvangen, maar Enschede slaagt er niet in om een voorstel op tafel te krijgen. Ruilen voor statushouders kan niet, want er zijn geen woningen genoeg. En verder blijft een plan weer uit. De oppositie vindt het te gek voor woorden: ‘Neem je verantwoordelijkheid’.

  1. Alerte medewerkers Keolis in trein van Hengelo naar Enschede voorkomen mogelijke moord
    PREMIUM

    Alerte medewer­kers Keolis in trein van Hengelo naar Enschede voorkomen mogelijke moord

    Controleurs van het openbaarvervoersbedrijf Keolis vangen op 12 oktober verontrustend klinkende zinnen op in de trein van Hengelo naar Enschede. Een driftig bellende man roept: ‘Ik steek hem een mes tussen de ribben!’ De boze man is de bij politie en justitie bekende Danny M. (28) uit Enschede. Als hij in zijn woonplaats wordt aangehouden blijkt hij in het bezit van twee grote vleesmessen.
    Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede