Volledig scherm
© Google Maps

Plannen voor grote stadsbioscoop in oud postkantoor Enschede

ENSCHEDE - Het monumentale postkantoor aan de Boulevard 1945 wordt omgebouwd tot een grote stadsbioscoop. Volgens de projectontwikkelaar wordt het een publiekstrekker die jaarlijks naar verwachting 350.000 tot 400.000 bezoekers naar het centrum zal trekken. 

Embargo

De omwonenden worden maandagavond door projectontwikkelaar Explorius op de hoogte gesteld wat er in het oude postkantoor komt. Een stadsbioscoop dus.   

De woordvoerder van Explorius Vastgoedontwikkeling wilde tot die informatiebijeenkomst niets vertellen over de plannen voor het gebouw, dat eigendom is van Hofstra Vastgoed. Ook de gemeente wees op het embargo dat betrokken partijen met elkaar hebben afgesproken tot de bijeenkomst voor omwonenden. Meerdere bronnen hebben tegenover deze krant bevestigd dat het een grote stadsbioscoop betreft.

Plannen

Woordvoerder John Evers van Explorius uit Rijssen wilde vrijdag geen nadere informatie geven over de plannen en zei teleurgesteld te zijn in de vroegtijdige publicatie. "Wij hadden het liefst gezien dat omwonenden niet uit de krant zouden lezen wat onze plannen zijn. Maar kennelijk is er ergens gelekt; dat betreuren wij zeer."  

Enschede heeft nu nog drie bioscopen: Kinepolis aan het Colosseum, het filmhuis van Concordia aan de Oude Markt en Cineast aan de Bolwerkstraat.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
© ANP XTRA

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.