Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige wok&grillrestaurant Mr. Hu zou een hotel worden. Maar die plannen staan op losse schroeven nu de nieuwe eigenaar niet uitsluit dat hij het complex weer van de hand doet. © Carlo ter Ellen DTCT

Plannen voor hotel in wokrestaurant Mr. Hu in Enschede onzeker

ENSCHEDE - De plannen voor een hotel in het voormalige wok & grill restaurant mr. Hu in Enschede zijn nog lang niet zeker. Het is niet uitgesloten dat het pand aan de Gronausestraat weer wordt verkocht. 

De huidige eigenaar van het sinds enige maanden leegstaande horecapand aan de Gronausestraat 100 is projectontwikkelaar Axel Veldboom uit Groningen. Hij kocht het bijna een jaar geleden van Peter Hu en was van plan er een hotel van te maken, met 53 kamers waarvan 24 op de begane grond en 29 op de etage. Het zou een formule worden van logies en ontbijt. Een restaurant was niet gepland, met het oog op de vele eetgelegenheden op loopafstand in de binnenstad.

 1. Enschede is een steuntrekkend, arm gezin geworden
  PREMIUM
  Column

  Enschede is een steuntrek­kend, arm gezin geworden

  ‘Enschede is een steuntrekkend arm gezin geworden’. En: ‘De gemeente is een overbelaste en onderbetaalde Haagse franchisenemer’. Die rake typeringen van de situatie in de stad zijn afkomstig van de burgemeester. Enschede worstelt al jaren financieel gezien met tegenwind. Als je Onno van Veldhuizen zou vragen de voortdurende storm een naam te geven, zoals tegenwoordig gebruikelijk is, komt hij vermoedelijk met Mark.
 2. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man sinds vuurwerkramp: ‘Tegen leugenaars valt niet te vechten’
  PREMIUM

  Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man sinds vuurwerk­ramp: ‘Tegen leugenaars valt niet te vechten’

  ENSCHEDE - Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag, aan deze krant. „Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.