Volledig scherm
In het Elderinkshuis hebben directeur Floortje Zipper en plastische chirurg Michel Cromheecke een privékliniek voor plastische chirurgie geopend © Frans Nikkels

Plastisch chirurg in 'oudste pand' van Enschede

ENSCHEDE - Het Elderinkshuis, dat wordt gezien als het oudste pand van Enschede, heeft een nieuwe bewoner: Zipper Clinics.

De privékliniek voor plastische chirurgie is sinds kort gevestigd op de begane grond van het in 1783 gebouwde pand op de hoek De Klomp/Oldenzaalsestraat.

Behandelruimte

Directeur Floortje Zipper (31) en plastisch chirurg Michel Cromheecke (50) hebben in het Elderinkshuis een wachtkamer, keuken, spreekkamer en behandelruimte ingericht. Hier worden alleen botoxbehandelingen en injectie met zogeheten fillers uitgevoerd.

„Grotere ingrepen zijn gebonden aan wetten en regels", zegt Cromheecke. "Die voeren we uit in een privékliniek in Heerenveen, waarmee we samenwerken. Die privékliniek is verbonden aan het nabijgelegen ziekenhuis.”

Drijfveer

Niet alle cliënten die zich melden belandden zomaar op de operatietafel, zegt de plastisch chirurg. „We moeten wel eens nee verkopen." Soms wordt er getwijfeld aan de beweegreden van de cliënt. „Een slechte relatie kan bijvoorbeeld geen drijfveer zijn om iets aan je lichaam te laten veranderen.”

Over het algemeen valt het met 'slechte drijfveren' wel mee, zegt Cromheecke. „Als ik bijvoorbeeld tien gevallen zou laten zien waarbij is gekozen voor een borstvergroting, dan begrijpen de meeste mensen in negen gevallen heel goed waarom de vrouw in kwestie dit wil. De meeste cliënten denken er al heel lang over die stap te maken.”

Ervaring

Cromheecke heeft inmiddels zo’n twintig jaar ervaring in de plastische chirurgie, onder meer bij het Medisch Spectrum Twente, het ZGT in Almelo en een borstkankerafdeling in een ziekenhuis in Zweden. De uit Almelo afkomstige Zipper heeft de hogere hotelschool afgerond en runde in het verleden in haar woonplaats meerdere horecagelegenheden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.