Volledig scherm
Meesterbrouwer Peter Kuijper en brouwmeester Wim Vermeulen samen op het podium bij 400 jaar Grolsch. © Angelique Kunst

Plop! Grolsch viert officieel 400-jarig jubileum (video)

ENSCHEDE - Bierbrouwer Grolsch heeft maandagmiddag om 16.15 uur officieel het 400-jarig jubileum gevierd.

Gezamenlijke 'Plop!'Op 11 mei 1615 kocht grondlegger Willem Neerfeldt het pand in Groenlo waar hij de Grolsche Brouwerij begon. Dat historische moment werd herdacht met een gezamenlijke 'plop!' door de honderden gasten die allemaal een beugelfles in handen hadden.

Erepenning

Even daarvoor had burgemeester Fred de Graaf van Enschede de zilveren erepenning van de stad uitgereikt aan het bedrijf. Fred de Graaf roemde het noaberschap van de bierbrouwer. Zo benoemde de burgemeester de verantwoordelijkheid van Grolsch op het gebied van duurzaamheid, mensenrechten, gezondheid en milieu. Maar ook als het gaat om evenementen. „Grolsch is een prachtig visitekaartje voor de stad en regio”, aldus De Graaf. „Enschede is trots op het bedrijf Grolsch en de mensen die er werken. Het merk Grolsch draagt in grote mate bij aan de promotie van Enschede.”

Directeur Andrei Haret ontving de zilveren erepenning uit handen van De Graaf. Grolsch is hiermee het twaalfde bedrijf dat door de gemeente wordt onderscheiden met de Enschede-penning, die voor 2007 de erepeninng heette.

Kijk hieronder naar de 400 jaar karakter-feestplop.

Volledig scherm
© Frans Nikkels
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    ENSCHEDE/ZWOLLE - Hij staat regelmatig klaar om te vertrekken uit de gevangenis, zijn bezittingen bij elkaar gepakt. Bilent Ç. (56), ook wel bekend als de ‘Enschedese frotteur’ wil maar één ding; naar huis en het liefst vandaag nog. Ç. werd vorig jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het betasten van zeker 7 vrouwen in Enschede. Het was niet zijn eerste veroordeling en de Almelose rechters legden hem 8 maanden cel en tbs met dwangverpleging op. Woensdag diende zijn hoger beroep in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.