Volledig scherm
4.14 uur: aanhouding aan de Lippehorst in Enschede © Cees Elzenga

Politie arresteert man en vrouw na bedreiging in Enschede

ENSCHEDE - De politie heeft in de vroege zondagochtend aan de Lippehorst in Enschede een man en een vrouw gearresteerd. De man wordt verdacht van een bedreiging eerder die nacht aan de Lipperkerkstraat. Over de aard van de bedreiging en de aanleiding kan de politie nog niets zeggen. Het onderzoek loopt.

Buurtbewoners zagen even na vieren hoe de man uit zijn auto werd gehaald. Hij moest met zijn handen op het hoofd uit zijn VW Touareg stappen en werd geboeid afgevoerd. De auto van de man werd vervolgens doorzocht. De politie meldt dat ook een vrouw uit de auto was gehaald en was aangehouden. Zij is inmiddels weer op vrije voeten.

Het betreft een 20-jarige man en een 29-jarige vrouw uit Enschede. De bedreiging was bij de politie gemeld. De politie wist in welke auto de man en de vrouw zaten. Toen het kenteken daarvan door agenten werd herkend aan de Lippehorst, kwam het tot een aanhouding. In tegenstelling tot eerdere berichten ging er geen achtervolging aan vooraf.

Volledig scherm
De politie doorzoekt de auto © Cees Elzenga
  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.