Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie houdt scooterrijder aan die celstraf open had staan in Enschede

ENSCHEDE - Tijdens een onopvallende surveillance heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een scooterrijder aangehouden op de Knalhutteweg in Enschede. Hij had 20 gram wiet op zak, was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en had bovendien nog 40 dagen gevangenisstraf openstaan.

De agenten zagen tijdens hun observaties dat er geen kentekenplaat op de scooter zat. Door een onbekende reden stopte de twee personen op het voertuig uit zichzelf. De politie blokkeerde vervolgens de weg om te voorkomen dat ze bestuurder zou vluchten. De passagier ging er rennend vandoor en ook de bestuurder deed nog een poging om te ontkomen, maar hij kwam niet ver.

Alcohol

Na aanhouding weigerde de verdachte mee te werken en kon hij zicht niet legitimeren. Omdat hij naar drank rook, wilde de politie een alcoholtest uitvoeren. Ook weigerde hij aan mee te doen. Agenten stelde vervolgens een onderzoek in naar de scooter, die mogelijk van diefstal afkomstig is.

Tijdens het onderzoek bleek ook dat de man 20 gram wiet bij zich had. Toen later zijn identiteit bekend werd, bleek dat hij geen geldig rijbewijs had en ook nog 40 dagen de gevangenis in moet. Hij zit nu vast voor nader onderzoek.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.