Politie onderzoekt sloot bij Enschede: mogelijk menselijke resten gevonden

VideoENSCHEDE - De politie is momenteel bezig met een onderzoek in het buitengebied van Enschede. Volgens de politie liggen in een slootje tussen twee weilanden nabij de Zuid Esmarkerrondweg, Verwooldsweg en Horstkamplaan vermoedelijk menselijke resten.

Het onderzoek is pas net begonnen. „Er wordt nu net opgetuigd”, zei politiewoordvoerster Jennifer Schoorlemmer woensdagavond omstreeks 19.30 uur. 

Forensisch onderzoekers

Onder meer een team van forensisch onderzoekers is aanwezig. Een grote lamp moet de onderzoekers goed zicht op de locatie geven.

De woordvoerster kan of wil niet zeggen of de politie in actie is gekomen na een recente tip, of dat het om een gepland onderzoek gaat. Evenmin laat ze los of het een zoektocht is in een vermissingszaak. Ze verwacht dat het onderzoek nog wel even kan duren. 

Tijd nodig

Schoorlemmer: „Allereerst moet blijken of het echt menselijke resten zijn. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan zal nog identificatie plaats moeten vinden. En vervolgens moet dan nog de familie van die persoon worden ingelicht.”

Ze verwacht dat in de loop van donderdag meer duidelijk wordt over de vondst. 

De politie doet in Enschede onderzoek naar - vermoedelijk - menselijke resten.
Volledig scherm
De politie doet in Enschede onderzoek naar - vermoedelijk - menselijke resten. © News United/Dennis Bakker

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.