Volledig scherm
© Thinkstock

Politie Overijssel pakt agressie tegen homoseksuelen aan

ENSCHEDE - 'Roze in blauw' is de slogan waarmee de politie in Overijssel en Gelderland het geweld tegen lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders aanpakt. De politie heeft daarvoor deze maand het netwerk Roze in Blauw Oost-Nederland (Ri-BON) opgericht.

Het gaat om een groep politiemensen die de belangen willen behartigen van mensen die aan zijn gevallen of worden gediscrimineerd vanwege hun geaardheid. Want ook discriminatie zal met nadruk een speerpunt zijn, belooft de politie.

Coming Out Day
Onlangs, op Coming Out Day, waarop jaarlijks aandacht wordt gevraagd voor het lot van mensen met een roze hart, werd het project ten doop gehouden door Stoffel Heijsman, de politiechef van de eenheid Oost-Nederland.

Incidenten
De gespecialiseerde politiemensen gaan helpen bij de aangifte en het samenstellen van het onderzoeksdossier. Ook willen ze voortaan beter kennis en onderzoeksgegevens delen. De nieuwe eenheid moet vooral de drempel slechten bij de deur van het politiebureau. Met het instellen van Ri-BON hoopt de politie dat de schroom verdwijnt om een melding of aangifte te doen over incidenten met betrekking tot seksuele geaardheid.

  1. Leefbaarheid
    PREMIUM

    Leefbaar­heid

    Woont u in een riant optrekje op Stokhorst? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over beleggers of huisjesmelkers die de lokale woningmarkt bestormen. Niet alleen omdat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt meer dan 4 ton is, maar ook omdat het gemeentebestuur zich ervan heeft verzekerd dat maximaal 1 procent van de woningen gebruikt mag worden voor kamerverhuur. Je moet er toch niet aan denken dat op Stokhorst meer dan vier huizen in handen komen van eem pandjesprins?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.