Volledig scherm
De politie Enschede en Hengelo werkten samen bij de achtervolging. © Politie Enschede

Politie rijdt autodief klem na achtervolging door Twente

ENSCHEDE/HENGELO - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag na een kilometerslange achtervolging door Enschede en Hengelo een autodief opgepakt. De politie deelt het verhaal van de achtervolging op Facebook.

Surveillerende agenten reden donderdagnacht over De Ruyterstraat richting de Hengelosestraat in Enschede. Aldaar kwam hen een kleine personenauto zonder kentekenplaat tegemoet die met hoge snelheid voorbijreed. De agenten draaiden om en zetten de achtervolging in.

Stopteken

De politie gaf de bestuurder vervolgens een stopteken. De verdachte begon daarop te slingeren en ging midden op de weg stilstaan, om vervolgens weer hard weg te rijden. De achtervolging ging verder richting de Westerval, de Grolsch-fabriek en vervolgens op de A35 richting Hengelo. Een tweede surveillanceteam nam daarop positie in bij de afrit Hengelo-Zuid.

Rammen

De bestuurder probeerde tijdens de achtervolging meerdere keren de politieauto te rammen. In de bocht ter hoogte van de afslag Borne-West gaven agenten een klein tikje tegen de achterkant van het voertuig van de verdachte. De auto begon daarop te tollen en kwam tot stilstand tegen de vangrail.

De verdachte bleef ongedeerd en is opgepakt. Uit onderzoek bleek dat de auto gestolen was en dat de kentekenplaten nog in de auto lagen.

Samenwerking

"Al met al een mooie aanhouding met een snelle en goede samenwerking met de collega's van Politie Hengelo, waarvoor dank", schrijft de politie Enschede op Facebook.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.