Volledig scherm
© Polizei Nord-Rhein-Westfalen Kreis Kleve

Politie zoekt asielzoeker (27) uit Nigeria na dood vrouw in Ahaus

AHAUS - De politie in Duitsland is na de dood van een vrouw in Ahaus nabij Enschede dringend op zoek naar een 27-jarige asielzoeker uit Nigeria. Die wordt ervan verdacht de 22-jarige vrouw te hebben omgebracht.

"De 27-jarige asielzoeker uit Nigeria heeft in de afgelopen weken contact gezocht met de 22-jarige vrouw", zegt aanklager Martin Botzenhardt.

Zoek
"Volgens de huidige stand van het onderzoek wordt de man ervan verdacht de vrouw gedood te hebben. Het ministerie heeft verzocht om een aanhoudingsbevel voor doodslag uit te geven." De Nigerianen is zoek.

Steekwonden
Het lichaam van de vrouw is zaterdag in een instituut van het ziekenhuis van de Universiteit van Münster onderzocht. De officier van Justitie zei dat er 'een verscheidenheid aan steekwonden in het bovenlichaam en de hals' was. ,,Aanzienlijk bloedverlies heeft onvermijdelijk geleid tot de dood van de jonge vrouw."

Omstanders
De vrouw werd in de nacht van vrijdag op zaterdag neergestoken en overleed aan haar verwondingen. Het slachtoffer werd door omstanders op straat aangetroffen en direct naar het ziekenhuis gebracht, maar hulp mocht niet meer baten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.