Vredestein kreeg in 2010 bezoek van 250 Indiase medewerkers en familieleden van Apollo, het moederbedrijf van de bandenfabriek. De bezoekers kregen een rondleiding in de fabriek.
Volledig scherm
PREMIUM
Vredestein kreeg in 2010 bezoek van 250 Indiase medewerkers en familieleden van Apollo, het moederbedrijf van de bandenfabriek. De bezoekers kregen een rondleiding in de fabriek. © Emiel Muijderman

Politiek spel en 96 miljoen staatssteun: hoe Apollo Vredestein naar Hongarije werd gelokt

reconstructieENSCHEDE -  750 Vredestein-werknemers in Enschede raken hun baan kwijt aan een bandenfabriek van moederbedrijf Apollo in Hongarije. Die fabriek kwam er na veel politiek gedoe en bijna 100 miljoen aan staatsteun, blijkt uit onderzoek van deze krant. Het lot van 750 Vredestein-werknemers in Enschede lijkt al bij de overname van hun bedrijf in 2008 te zijn bezegeld.

Met een brede lach gaan de Hongaarse minister-president Ferenc Gyurcsány en Apollo-topman Onkar Kanwar in januari 2008 samen op de foto. Ze hebben zojuist een deal beklonken waarbij de bandenfabrikant 200 miljoen euro investeert in een nieuwe fabriek met bijna duizend arbeidsplaatsen in het stadje Gyöngyös. Daar kan je als premier mee aankomen, een jaar voor de verkiezingen.

  1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
    PREMIUM

    Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

    ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.