Vredestein kreeg in 2010 bezoek van 250 Indiase medewerkers en familieleden van Apollo, het moederbedrijf van de bandenfabriek. De bezoekers kregen een rondleiding in de fabriek.
Volledig scherm
PREMIUM
Vredestein kreeg in 2010 bezoek van 250 Indiase medewerkers en familieleden van Apollo, het moederbedrijf van de bandenfabriek. De bezoekers kregen een rondleiding in de fabriek. © Emiel Muijderman

Politiek spel en 96 miljoen staatssteun: hoe Apollo Vredestein naar Hongarije werd gelokt

reconstructieENSCHEDE -  750 Vredestein-werknemers in Enschede raken hun baan kwijt aan een bandenfabriek van moederbedrijf Apollo in Hongarije. Die fabriek kwam er na veel politiek gedoe en bijna 100 miljoen aan staatsteun, blijkt uit onderzoek van deze krant. Het lot van 750 Vredestein-werknemers in Enschede lijkt al bij de overname van hun bedrijf in 2008 te zijn bezegeld.

  1. Straf voor ‘grievende’ Enschedese advocaat die in privézaak justitie de mantel uit veegt
    PREMIUM

    Straf voor ‘grievende’ Enschedese advocaat die in privézaak justitie de mantel uit veegt

    ENSCHEDE - De raad van discipline heeft de Enschedese advocaat Jérôme de Jong van Lier een voorwaardelijke schorsing opgelegd van twee weken. Hij liet zich ‘grievend en beledigend uit over de politie, het openbaar ministerie (OM) en de rechterlijke macht’, vindt de raad. Hoewel De Jong van Lier dat deed in een privézaak bij de kantonrechter - en niet in zijn hoedanigheid als advocaat - vinden de tuchtrechters zijn gedrag ‘zeer laakbaar’.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.