Directeur Bert Hesselink van Medikamente Die Grenze
Volledig scherm
Directeur Bert Hesselink van Medikamente Die Grenze © Carlo ter Ellen DTCT

Pop-up store Die Grenze op Van Heekplein in Enschede

ENSCHEDE - Er komt een pop-up store van drogisterijketen Medikamente Die Grenze aan het Hendrik Jan van Heekplein. Vanaf 1 december zit de tijdelijke winkel van ondernemer Bert Hesselink in het voormalige Kijkshop-pand. 

Bert Hesselink verwacht dat zijn nieuwe pop-up store minimaal een half jaar op die plek in de binnenstad blijft. „Ligt eraan hoeveel geld er daarna nog over is.” De vestiging van Medikamente Die Grenze even verderop aan de Langestraat blijft open. „Het assortiment is voor tachtig tot negentig procent hetzelfde.”  

Zomaar 

Op de vraag waarom de ondernemer een tweede vestiging in de binnenstad opent, antwoordt hij: „Zomaar, vond ik leuk. Ik doe alles op gevoel, dat doe ik m’n hele leven al en dat bevalt goed.” Twaalf jaar nadat de geboren Oldenzaler op de grensovergang in Noord Deurningen een piepkleine drogisterij opende, staat de teller inmiddels op meer dan dertig vestigingen. Niet alleen in Twente, maar ook in het Gelderse en in Drenthe. 

Hudson’s Bay 

Hesselink had eerder een pop-upstore op de begane grond in het pand van het huidige Hudson’s Bay. De keten sluit per 1 januari. Heeft Hesselink opnieuw interesse nu het pand weer leegkomt? „Dat speelt bij mij nu niet. Maar ik leef met de dag.”  

Eigenaar en directeur Bert Hesselink van Die Grenze speelde onlangs zelf de hoofdrol in een bijzonder filmpje, in zijn eigen bad. Bekijk de video hieronder.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.