Volledig scherm
Aiden & Yhe Wild speelt tijdens de Popronde in de torenkamer van de Grote Kerk. © Popronde

Popronde op verrassende plekken in Enschede

ENSCHEDE - In de boekhandel, mannenkledingzaak Kløf, de torenkamer van de grote kerk en Kaj’s Guitarstore. Op  soms verrassende locaties in de binnenstad zijn vrijdag de aanstormende talenten van de popmuziek te zien en te horen. 

De Popronde is het grootste rondreizende gratis toegankelijke popfestival van Nederland,  voor bands die op het punt  staan door te breken. Een breed spectrum aan bands doen liefst 39 optredens op 21 podia in en rond de binnenstad. De Popronde  is dit jaar uitgebreid met nieuwe locaties , zoals café Het Bolwerk, de Saxion zaal Metropool, Perron 22, Eetcafé bij Flip en San Remo. Ook zijn er ieder uur avondsessies torenkamer van de Grote Kerk mogen hier niet onvermeld blijven. 

Previews

Popronde Enschede begint al ‘s middags met vier previews in kleinere setting. Om 15.30 uur trapt Suzy V af in lunchcafé STOET. In de avond worden de eerste noten gespeeld in Planet of Sound door Raderkraft. De afsluiter van de avond is Three Little Clouds, die om 00:30 zal spelen op de afterparty in het Metropool Café. Op alle locaties en verspreid door de stad liggen de programmaboekjes. 

41 Steden

De Popronde is hét reizende popmuziekfestival van Nederland. Tot en met zaterdag 30 november reizen meer dan 100 geselecteerde Popronde acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan één muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Voor het hele programma en de timeline: popronde.nl

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.