Portugese Airbus A330 landt op Twente Airport

videoENSCHEDE – Een Airbus A330 heeft maandagmiddag om 15.06 uur voet gezet op Twentse bodem. Zo’n dertig vliegtuigspotters zagen het toestel van het Portugese TAP Air landen.

Het vliegtuig dat maandagmiddag aankwam op Twente Airport is een Airbus A330-332. Het toestel was afkomstig uit Lissabon. Het vliegtuig zal ontmanteld worden door AELS.

De landing van de Airbus werd niet aangekondigd door het bedrijf, omdat een aantal vliegtuigspotters eerder voor overlast voor omwonenden zorgden. “Sommige vliegtuigspotters houden zich niet aan de regels. En we willen geen ruzie met de buren”, zei de directie van AELS daar eerder over.

De Portugese Airbus is het dertiende vliegtuig dat AELS op de kop heeft getikt. Het bedrijf sprak eerder de ambitie uit om twaalf vliegtuigen per jaar naar het luchthaventerrein in Enschede te halen.

Volledig scherm
© News United/Dennis Bakker
  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.