Volledig scherm
PREMIUM
Wilma Kippers kreeg postuum haar bul uitgereikt van de Universiteit Twente. De 26-jarige Wierdense verongelukte afgelopen zomer in Griekenland. © Onbekende fotograaf

Postume uitreiking bul voor verongelukte UT-studente Wilma Kippers

ENSCHEDE - Het had een feest moeten zijn, met promovenda Wilma Kippers als stralend middelpunt. Maar de vlaggen van de Universiteit Twente hingen vorige week halfstok bij de toekenning van haar doctorsgraad. Want de Wierdense verongelukte afgelopen zomer tijdens haar vakantie.

Het gebeurt maar hoogst zelden dat een bul postuum wordt uitgereikt. Maar de collega’s van Wilma Kippers besloten al vlak na het ongeval dat dat moest gebeuren. Jenny Kippers, Wilma’s moeder: „Ze is overleden op 31 juli. Al op 2 augustus kreeg ik een mailtje dat haar collega’s haar werk graag wilden afmaken.”

  1. Vragen Burgerbelangen over werkwijze meldkamer Twente

    Vragen Burgerbe­lan­gen over werkwijze meldkamer Twente

    ENSCHEDE - De politieke partij Burgerbelangen Enschede vraagt zich af waarom de Veiligheidsregio Twente burgers niet nadrukkelijker heeft geïnformeerd over de brand in de kerncentrale bij Lingen. De lokale partij heeft twijfels over de handelwijze van de meldkamer die namens de Veiligheidsregio informatie verstrekt. Raadslid Ben Sanders wil van het college van Burgemeester en Wethouders van Enschede weten of de werkwijze van de meldkamer rond dit incident wordt geëvalueerd.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.