Powervrouw Neelie Kroes heeft advies voor Tukkers: ‘Stop zo bescheiden te zijn’

VideoENSCHEDE - Neelie Kroes luidde woensdag in Enschede de noodklok over de positie van vrouwen in het Twentse zakenleven. Volgens de VVD-coryfee is er werk aan de winkel in deze regio. „Stop met zo bescheiden te zijn.”

„Niet te tolereren”, vindt Kroes het geringe aantal vrouwen met topfuncties in het Twentse bedrijfsleven. Dat ligt in deze regio zo rond de 15 procent, iets onder het landelijk gemiddelde. „Het is hier niet goed, maar in de rest van Nederland ook niet”, zei Kroes. „Als we in dit tempo doorgaan, duurt het nog 202 jaar voordat het in balans is. Ik geloof niet in het eeuwige leven, dit moet sneller.”

  1. Volkswijk in Enschede eert
mr. en mrs. Pathmos postuum
met Willem en Betsie Van Voorstplein

    Volkswijk in Enschede eert mr. en mrs. Pathmos postuum met Willem en Betsie Van Voorst­plein

    ENSCHEDE - Tijdens de jaarlijkse Meimarkt in Pathmos hebben buurtbewoners zaterdagmiddag een speciaal postuum eerbetoon gebracht aan het Willem en Betsie van Voorst, het echtpaar dat in het verleden ontelbare vrijwilligersfuncties vervulde in en voor de volkswijk in Enschede. Ruim twee maanden na het overlijden van Betsie (71) en ruim vier jaar na de dood van Willem werd op het plein voor hun oude woning het groene bord Willem en Betsie van Voorstplein onthuld door hun dochter.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.