Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Prijs grijze container in Enschede omhoog: 7,52 euro per lediging

ENSCHEDE - Wie de grote vuilnisbak (240 liter) volgend jaar aan straat zet in Enschede, moet 7,52 euro betalen na lediging door de vuilniswagen. De gemeente verhoogt de variabele afvalstoffenheffing vanaf 1 januari 2019 en doet dat naar eigen zeggen vanwege de hogere verbrandingstarieven voor restafval.

Aan het basistarief van 202,32 euro per huishouden verandert er niets. Conform het beleid diftar (betalen per aanbod van restafval) betalen inwoners daarbovenop het tarief per lediging van de container met een inhoud van 240 liter (7,52 euro tegenover 6,90 euro dit jaar) of een container met een inhoud van 140 liter (4,39 euro tegenover 4,03 euro dit jaar). Wie gebruik maakt van de milieupas bij een ondergrondse afvalcontainer gaat 84 cent per ‘klik’ betalen. Dat is dit jaar nog 76 cent.

Verbrandingstarief

De landelijke belasting op het verbranden van afvalstoffen (Enschede doet dat bij Twence) wordt volgend jaar verhoogd met 18 euro per ton. Die verhoging wordt doorberekend in de tarieven voor de restafvalcontainers. Saillant is dat in de gemeentebegroting staat vermeld dat Enschede in 2019  juist verwacht 1 miljoen euro goedkoper uit te zijn met het inzamelen en verwerken van restafval.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.