Primeur: MST spoort borsttumor op via radiofrequentie

VIDEOENSCHEDE - MST gaat vanaf maandag borsttumoren met hulp van radiofrequentie lokaliseren. Het Enschedese ziekenhuis is naar eigen zeggen de eerste in Europa die hiermee begint.

In de meeste ziekenhuizen in Nederland wordt borstkanker nu nog gelokaliseerd met behulp van een radioactief jodiumzaadje. De nieuwe methode met radiofrequentie is minder stressvol en comfortabeler voor de patiënt. Artsen brengen hiervoor een metalen ‘marker’ in bij een patiënt die een borstbesparende operatie krijgt. De marker van 9 millimeter wordt met behulp van een naald ingebracht en in of tegen de tumor geplaatst.

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.